Кабмін підписав розпорядження про надання 68.68 млн євро Дніпропетровській ОДА на установку теплових насосів в рамках Кіотського протоколу

Кабмін підписав розпорядження про надання 68.68 млн євро Дніпропетровській ОДА на установку теплових насосів в рамках Кіотського протоколу

Кабінет Міністрів України підписав розпорядження про установку теплових насосів в рамках Кіотського протоколу у Дніпродзержинську, Тернівці, Новомосковську, Павлограді та в селі Лобойківка Петриківського району на 68.68 млн євро. Фінансування у цих містах передбачене за рахунок коштів, отриманих від продажу екологічних квот парникових газів Японії згідно з Кіотським протоколом. Наразі Україна вже отримала перший транш на суму 200 млн євро.
Про це повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов під час брифінгу.
Зокрема, у м. Дніпродзержинську планується встановлення насосної станції, яка буде використовувати в якості джерела енергії воду ріки Дніпро. Вартість реалізації проекту 46,4 млн. євро. В зону реалізації проекту входять 96 житлових будинків, в яких проживає близько 30 тис. мешканців, 3 загальноосвітніх та 5 дошкільних дитячих закладів. Впровадження проекту дасть можливість скоротити використання природного газу на 8,5 млн м3.

У містах Павлограді та Новомосковську планується встановити теплові насоси. В зону реалізації проектів у Павлограді входять 156 багатоповерхових житлових будинків, в яких проживає близько 30 тис. мешканців, 6 загальноосвітніх та 7 дошкільних дитячих закладів, 2 реабілітаційних дитячих центрів, 3 медичних заклади та 22 підприємства, які надають побутові послуги населенню міста. Вартість реалізації 11,5 млн. євро. У Новомосковську в зону реалізації двох проектів входять 79 будинків, 3 дитячих дошкільних заклади та школа. Вартість проектів складає 9,25 млн. євро.

А у м. Тернівка запланована реконструкція центральної опалювальної котельні із встановленням когенераційної станції та теплонасосного обладнання. Реалізація цього проекту передбачає повністю завершити реконструкцію теплового господарства м. Тернівки, що дасть можливість скоротити використання твердого палива (вугілля) на 8,5 тис.тонн/рік, а також повністю забезпечити власні потреби центральної котельні в електричній енергії. В зону реалізації проекту входять 217 багатоповерхових житлових будинків, в яких проживає майже 29 тис. мешканців, 5 загальноосвітніх та 8 дитячих дошкільних закладів, 2 медичних заклади на 2 заклади культури. Вартість реалізації проекту 4,6 млн. євро.

У Петриківському районі передбачена реконструкція системи теплопостачання та опалення ДП ОКП „Дніпротеплоенерго`-„Петриківкатеплоенерго` с. Лобойківка Петриківського району з впровадженням теплових насосів`. Проектом передбачена повна модернізація системи теплопостачання середньої загальноосвітньої школи села Лобойківка, що дасть можливість повністю відійти від використання природного газу 49 тис. м3 (100 %, 85 тис. грн.) на рік. Вартість реалізації проекту 0,4 млн. євро.

Як повідомлялося раніше, Дніпропетровська облдержадміністрація надала Національному агентству екологічних інвестицій при Кабінеті Міністрів України проекти із енергозбереження на 65 млн євро в рамках Кіотського протоколу.

http://www.adm.dp.ua/
Идентификатор: 3691
Aquatherm Kyiv 2024