`Дуже важливо, щоб у питанні організації газового ринку Європа навчилася говорити одним голосом` - В.Ющенко в інтерв`ю австрійській газеті `Die Presse`

`Дуже важливо, щоб у питанні організації газового ринку Європа навчилася говорити одним голосом` - В.Ющенко в інтерв`ю австрійській газеті `Die Presse`

Президент України Віктор Ющенко наголошує на важливості вироблення єдиної концепції європейського газового ринку. Про це Глава держави сказав сьогодні в інтерв`ю провідній австрійській газеті `Die Presse`. `Дуже важливо, щоб у питанні організації газового ринку Європа навчилася говорити одним голосом`, - підкреслив при цьому він.

Президент вкотре зазначив, що невід`ємною частиною європейського газового ринку є українська газотранспортна система. Відтак, наголосив В.Ющенко, її не слід відкидати `як щось побічне або навіть часом представляти як проблему України`. `Безумовно, наша ГТС також потребує модернізації, але це не є проблема, яку треба обговорювати як проблему номер один. І технологічний, і технічний стан української ГТС є надійним, стабільним`, - заявив Президент. Глава держави зауважив, що в цілому це одна з найефективніших газотранспортних систем.

`Щоб дати повну відповідь на те, як посилити газову безпеку європейського ринку, ми повинні почати з того, що українська газотранспортна система - це можливо найменша і найостанніша проблема, якщо ми говоримо про політику ефективної газової безпеки в цілому на нашому континенті`, - підкреслив В.Ющенко.

Інтерв`ю провів власний кореспондент ``Die Presse` по країнах СНД Едуард Штайнер.
http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 3715
Aquatherm Kyiv 2024