Тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві одні з найнижчих по Україні

Тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві одні з найнижчих по Україні

Про це повідомив начальник Головного управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський.

За його словами, 1 червня поточного року були введені нові тарифи на житлово-комунальні послуги для населення, бюджетних організацій та інших споживачів з дотриманням вимог усіх процедур.

`Наші тарифи перевіряла профільна державна комісія, висновки якої ми можемо надати у будь-який момент`, – поінформував Василь Яструбинський.

Міська влада була готова і надалі утримувати тарифи на попередньому рівні, але у бюджеті столиці на 2009 рік передбачені відрахування в державний бюджет у сумі 7,5 млрд. грн. `Навіть половини цієї суми нам було б достатньо, щоб і надалі виділяти дотації організаціям, які надають тепло і воду та ЖЕКам, щоб не змінювати тарифи. Цього року нам з держбюджету не виділено жодної гривні на компенсацію різниці в тарифах`, – наголосив начальник Головного управління цінової політики КМДА.

За словами Василя Яструбинського, Київ сьогодні займає 19-23 місце в Україні за рівнем тарифів на послуги ЖКГ. Крім того, міська влада компенсує 5 % витрат населення у вигляді субсидій. Разом з тим, пенсії в столиці в середньому на 300 грн. вище, аніж в цілому по країні, а заробітна плата удвічі вище.

`Середня заробітна плата по Києву наразі складає 3 тис. 64 грн., тоді як середня по Україні – 1 тис. 800 грн. Майже у всіх областях, де люди заробляють набагато менше, вже давно сплачують за новими тарифами, але в жодному обласному центрі не було такої судової тяганини, як у нас`, – підкреслив Василь Яструбинський.

http://kmv.gov.ua/
Идентификатор: 3737
Aquatherm Kyiv 2024