НКРЕ: Прем`єр-міністр категорично проти підвищення цін на газ для населення

НКРЕ: Прем`єр-міністр категорично проти підвищення цін на газ для населення

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає економічно недоцільним підвищувати тарифи на природний газ для населення. Про це сьогодні на прес-конференції заявив Голова Національної комісії з регулювання електроенергетики України Валерій Кальченко.

Він зазначив, що у листі до Прем’єр-міністра Президент України в межах Плану фінансового оздоровлення НАК `Нафтогаз України` рекомендує підвищити тарифи на природний газ на 20% для населення з 1 вересня 2009 року, а для підприємств теплокомуненерго з 1 жовтня 2009 року. Крім того, Валерій Кальченко зазначив, що запропонованими Президентом заходами передбачається, що НКРЕ розробить графік поквартального підвищення на 20% тарифів на газ для домогосподарств та підприємств теплокомуненерго, починаючи з січня 2010 року.

Голова Національної комісії з регулювання електроенергетики поінформував Прем’єр-міністра України щодо рекомендацій Президента.

`Прем’єр-міністр не вбачає необхідності піднімати ціну на природний газ для населення і підприємств теплокомунернерго, аргументуючи, що на період фінансової кризи на це немає економічно обґрунтованих підстав`, - підкреслив Валерій Кальченко і відзначив, що позиція Глави Уряду з цього питання є незмінною.

При цьому, він зауважив, що комісія вимушена враховувати позицію Президента, а тому вивчатиме, яку саме складову тарифу на газ (вартість газу власного видобутку, тарифи на транспортування магістральними і розподільчими газопроводами, тарифи на постачання) потрібно підвищувати.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3748
Aquatherm Kyiv 2024