Тарифна політика донецького регіону буде переглянута

Тарифна політика донецького регіону буде переглянута

Рівень розрахунків за спожиті енергоносії, тепло- та водопостачання, та інші послуги, які надаються підприємствами житлово-комунального господарства, залишає бажати кращого. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова облдержадміністрації Володимир ЛОГВИНЕНКО.


Для стабілізації фінансового стану підприємств житлово-комунального господарства, а також у зв`язку з підвищенням цін на енергоносії, в області постійно проводиться робота з перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги, з доведенням їх до рівня повного відшкодування витрат підприємств за надання послуг. На сьогодні тарифи відшкодовують витрати:
з водопостачання - на 91,2 %
з водовідводу - на 93,5 %
з теплопостачання - на 70,1 %
з обслуговування житла - на 82,4 %.


Такий рівень відшкодування не міг не позначитися на фінансових результатах роботи підприємств. Так, за І квартал поточного року підприємствами житлово-комунального господарства від реалізації послуг був отриманий збиток на суму 112,7 млн. грн., з яких збитки підприємств:
- водопостачання та водовідводу - 31,4 млн. грн.,
- теплопостачання - 76,3 млн. грн.,
- міськелектротранспорту - 5,0 млн. грн.


Виключенням є підприємства з обслуговування житла, якими отримано 11,4 млн. грн. прибутку.


`Хотілося б нам або не хотілося, але нам доведеться підвищити тарифи`, - підсумував Володимир ЛОГВИНЕНКО.


Однак, на думку керівника регіону, підвищення це не найкращий вихід з положення. `Кожне підвищення тарифу на 1% знижує рівень платежів на 1,5-2%`, - сказав Володимир ЛОГВИНЕНКО.

http://www.donoda.gov.ua/
Идентификатор: 3755
Теплоізоляція