Цього року в школах Дніпропетровської області заплановано збудувати 16 нових котелень

Цього року в школах Дніпропетровської області заплановано збудувати 16 нових котелень

Цього року в школах Дніпропетровської області за рахунок обласного та місцевих бюджетів заплановано збудувати 16 та провести капітальний ремонт 4 котелень. Про це йшла мова під час наради з начальниками управлінь та відділів освіти міст та районів області щодо підготовки закладів освіти до нового 2009/2010 навчального року під керівництвом голови облдержадміністрації Віктора Бондаря.
`Одним з основних заходів з енергозбереження визначене переведення закладів освіти з централізованого теплопостачання на опалення власними котельнями, - відзначив керівник області, - а також заміна застарілих котелень на сучасні енергозберігаючі`
Сьогодні в освітніх закладах регіону працюють 867 індивідуальних котелень і лише 191 з них відповідає сучасним вимогам.
Водночас актуальним залишається питання своєчасного забезпечення установ та закладів освіти твердим паливом. Зокрема, для 144 шкільних котелень потрібно 8,2 тис. тонн вугілля. Наразі завезено 5,9 тис. тонн, що становить 69,8% від загальної потреби. Стовідсотково вже забезпечили себе вугіллям міста Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Апостолівський, Верхньодніпровський, Межівський, Нікопольський, Магдалинівський, П’ятихатський, Павлоградський, Софіївський райони.
Крім того, важливим питанням є впровадження в закладах освіти приладів обліку та регулювання використання енергоносіїв та води.
Загалом в закладах освіти міст і районів регіону необхідно встановити ще 329 лічильників тепла та 283 лічильника гарячої води.
http://www.adm.dp.ua/
Идентификатор: 3780
Теплоізоляція