Мінекономіки: Європейська Комісія припинила антидемпінгове розслідування щодо зварних труб, трубок та профілів походженням, у тому числі, з України

Мінекономіки: Європейська Комісія припинила антидемпінгове розслідування щодо зварних труб, трубок та профілів походженням, у тому числі, з України

За словами Богдана Данилишина, з метою захисту інтересів Української сторони на європейському ринку, Мінекономіки взяло активну участь у розслідуванні, під час якого були направлені відповідні матеріали з метою спростування звинувачень європейських виробників у демпінговому імпорті з України та заподіяння у зв’язку з цим шкоди європейській промисловості.

4 вересня 2009 року Європейська Комісія прийняла рішення про припинення антидемпінгової процедури щодо зварних труб, трубок та профілів походженням, у тому числі, з України. Зазначене рішення Європейської Комісії вступило в силу 10 вересня 2009 року.

Антидемпінгове розслідування щодо імпорту до ЄС зварних труб, трубок та профілів квадратного або прямокутного поперечного перетину з заліза або сталі походженням з Республіки Білорусь, Туреччини та України було розпочато Європейською Комісією у листопаді 2008 року.

Довідково: Орієнтовна вартість українських поставок зазначеного товару до ЄС до моменту порушення розслідування становила 123 млн. дол. США.

Також антидемпінгове розслідування стосовно імпорту гарячекатаного талевого прокату походженням, у тому числі, з України припинила Індія.

За словами Міністра економіки, у листопаді 2008 року Міністерство комерції та промисловості Республіки Індія порушило антидемпінгове розслідування щодо імпорту на територію Індії гарячекатаного сталевого прокату походженням з п’ятнадцяти країн світу, у тому числі, з України.

З метою захисту інтересів Української сторони, Мінекономіки взяло активну участь у розслідуванні, зокрема направило уповноваженим органам Індії відповідні матеріали для спростування обвинувачень індійських виробників у демпінговому імпорті з України та заподіяння у зв’язку з цим шкоди індійській металургійній промисловості.

У серпні 2009 року Міністерство комерції та промисловості Республіки Індія припинило антидемпінгове розслідування без застосування обмежувальних заходів проти української продукції.

Довідково: Орієнтовна вартість українських поставок зазначеного товару до Індії до моменту порушення розслідування склала 217,4 млн. дол. США.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3883
Теплоізоляція