Уряд розробив стратегічну програму з модернізації систем теплопостачання

Уряд розробив стратегічну програму з модернізації систем теплопостачання

Уряд розробив Державну цільову програму модернізації комунальної теплоенергетики, якою передбачено розроблення Національної стратегії теплозабезпечення України. Про це повідомив Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко на прес-конференції у будинку Уряду.

За словами Олексія Кучеренка, Державна цільова програма буде базуватися на регіональних програмах, які розробляються за дорученням Уряду разом з Академією наук, інститутом теплофізики АН, `яка дасть відповіді на всі питання та збалансує і ресурси, і фінанси`. `Стратегія - це, власно кажучи, куди ми рухаємося, що ми збираємося спалювати, як ми збираємося обігрівати наші оселі. Газ, електроенергія, солома, інші види палива, вугілля`, - відзначив він.

Олексій Кучеренко повідомив, що через півтора тижні відбудеться презентація проекту даної програми на спільній колегії МінЖКГ та Мінпаливенерго.

У свою чергу Міністр палива та енергетики Юрій Продан повідомив, що у Мінпаливенерго створена міжвідомча робоча група, в яку входять представники всіх профільних відомств, а також заступники всіх голів державних адміністрацій, яка вивчає питання `яким чином буде здійснюватися теплозабезпечення відповідного кутка України, чи це буде газ, чи це буде електрична енергія, чи буде застосовуватися альтернативне джерело енергії`.

Окрім того, він відзначив, що на сьогодні всі інвестиційні програми з електрифікації та газифікації населених пунктів Міністерство палива та енергетики затверджує лише за погодженням облдержадміністрацій. `Всі ці програми, які ми зараз робимо з електрифікації та газифікації, є складовими тих регіональних програм з теплозабезпечення, про які говорив Олексій Юрійович. Тому ця робота у нас сьогодні систематизована`, - зазначив він.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3886
Aquatherm Kyiv 2024