Олексій Кучеренко: Проблем з проходженням опалювального сезону в Україні немає

Олексій Кучеренко: Проблем з проходженням опалювального сезону в Україні немає

Опалювальний сезон в Україні проходить чітко згідно з графіками. Про це Міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко заявив на прес-конференції.

За його словами, станом на сьогодні введено в роботу 95% всіх котелень, підключено до опалення 96,2% будинків, 94% дошкільних закладів і 90% - учбових. `Це планове підключення`, - заявив Олексій Кучеренко.

Міністр пояснив, що на період вимушених канікул через епідемію грипу в Україні деякі учбові заклади не опалюються з метою економії енергоресурсів: `У зв’язку з канікулами місцева влада приймає абсолютно свідоме рішення не опалювати порожні школи і садочки. На місцях уже навчилися рахувати кошти, і ми це тільки вітаємо`.

Олексій Кучеренко відзначив, що всі регіони своєчасно були підключені до опалення. При цьому керівник МінЖКГ зазначив, що через теплу погоду АР Крим тільки зараз приступає до цього процесу. Проблеми з опаленням через вкрай незадовільний стан розрахунків за спожитий газ є у місті Одеса: `Але, запевняю, від сьогодні і Одеса буде у теплі`.

Міністр відзначив, що у поточному році, порівняно з 2007 роком, всі показники, які стосуються підготовки до опалювального сезону та підключення котелень і житлових будинків до опалення, значно вищі.

Крім того, Олексій Кучеренко підкреслив, що Уряд зробив усе від нього залежне для вчасного початку та сталого проходження опалювального сезону в Україні. Він нагадав, що ще 21 жовтня Кабінет Міністрів прийняв рішення виділити ліміти на природний газ для всіх без винятку підприємств теплоенергетики, що дозволило вчасно надати тепло в усі населені пункти України. На початок листопаду НАК `Нафтогаз України`, ДК `Газ України виділили ліміти газу усім, з ким було укладено угоди, незважаючи на їх боргові зобов’язання. `Це важке рішення, але в цій ситуації ми знову йдемо на цей крок, бо населення не може страждати через безпорадність керівництва`.

Також, за словами Міністра, Уряд цього року прийняв безпрецедентні рішення щодо реструктуризації практично всіх заборгованостей підприємств комуненерго.

http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 3994
Теплоізоляція