Андрій Клюєв доручив прискорити роботу з підвищення рівня безпеки забезпечення населення природним газом

Андрій Клюєв доручив прискорити роботу з підвищення рівня безпеки забезпечення населення природним газом

Держава повинна серйозно посилити контроль за безпекою роботи газорозподільних мереж. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв в інтерв’ю журналістам у Києві.

Андрій Клюєв доручив кільком міністерствам та відомствам прискорити роботу не лише з підвищення рівня контролю за безпекою забезпечення споживачів природним газом, але і з налагодження системної роботи з покращення технічного стану мереж.

Перший віце-прем’єр-міністр України також доручив НКРЄ, Мінпаливенерго та НАК `Нафтогаз України` виділити в тарифі цільову складову для облгазів винятково для проведення ремонтних та профілактичних робіт, а також забезпечити систему контролю за цільовим витрачанням цих коштів.

За словами першого заступника Глави Уряду, Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду розпочав перевірки мереж на відповідність чинним нормам безпеки: `Як показує досвід, часто причиною аварій, пов’язаних із природним газом, стає безвідповідальне ставлення до вимог безпеки людей, які зобов’язані контролювати технічний стан обладнання`.

`Проте одного контролю мало, ми повинні невідкладно розпочати стимулювати облгази покращити технічні параметри газорозподільних мереж. Ситуація з ремонтами та профілактичними роботами за останні два роки явно погіршилася. Те, що почастішали вибухи природного газу, – це сигнал для всіх. Кожний чиновник, а також співробітник газорозподільної компанії повинен пам‘ятати, що йдеться про потенційну загрозу життю наших громадян`, - заявив Андрій Клюєв.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4239
Теплоізоляція