Олександр Попов: У 2010 році значного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги не буде

Олександр Попов: У 2010 році значного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги не буде

Міністр житлово-комунального господарства Олександр Попов підкреслив, що у 2010 році значного зростання цін на житлово-комунальні послуги не буде. Таку думку він висловив під час брифінгу в будинку Уряду.

`Значного зростання цін на послуги ЖКГ у цьому році не буде`, - повідомив Міністр. Водночас Олександр Попов зазначив, що Міністерство житлово-комунального господарства також розглядає варіант, щоб у 2010 році взагалі не підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги.

За його словами, Міністерство на сьогодні працює над вирішенням комплексного завдання, яке отримало від Прем’єр-міністра – `це зробити все, щоб стримати зростання цін на житлово-комунальні послуги`. У цьому зв’язку, як відзначив Олександр Попов, Мінжитлокомунгосп вивчає ситуацію, пов’язану з формуванням тарифів на послуги житлово-комунального господарства з метою виявлення проблемних питань, які можуть призвести до необґрунтованого підвищення тарифів. Крім того, громадяни повинні платити за той рівень послуг, на якому вони надаються.

З цією метою, за словами Олександра Попова, Міністерство розробляє програму щодо встановлення протягом цього року лічильників у кожній оселі. `У рамках бюджету Міністерства буде сформовано механізм: соціально незахищені верстви населення повинні мати можливість безоплатного встановлення лічильників`, - повідомив Міністр.

Олександр Попов також зазначив, що Міністерство вивчає питання диференційованого підходу до оплати з послуг ЖКГ. `У цьому плані питання буде переглянуто. Ми знайдемо механізми, згідно з якими забезпечені люди будуть платити наближену до реальної ціну за комунальні послуги, яка буде сформована у 2010 році`, - повідомив він.

До того ж, за словами Міністра, Уряд планує врегулювати на законодавчому рівні питання, `які б дали можливість відкрити доступ до інвестицій не тільки за рахунок бюджетних коштів, але й приватних, у сферу енергозбережень`.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4241
Теплоізоляція