Олександр Попов: Домовленості між Україною і Росією щодо зниження ціни на природний газ стали запорукою непідвищення цін на житлово-комунальні послуги

Олександр Попов: Домовленості між Україною і Росією щодо зниження ціни на природний газ стали запорукою непідвищення цін на житлово-комунальні послуги

Домовленості України з Російською Федерацією щодо нової ціни на імпортований природний газ дадуть змогу не підвищувати ціни на житлово-комунальні послуги. Про це повідомив Міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов сьогодні на брифінгу.

Олександр Попов пояснив, що якби на сьогодні ціна газу залишалася на рівні 330 дол. за тисячу кубометрів, необхідно було б збільшити тарифи на комунальні послуги. Так, для мешканців однокімнатної квартири ця сума становила б орієнтовно 451 грн., двокімнатної - 922 грн., трикімнатної – 1 тис. 213 грн. `Ці цифри є дуже великими. Більшість населення не могли б оплачувати ці послуги, тому абсолютно об`єктивно хочу заявити, що робота, проведена Президентом, Прем`єр-міністром, Урядом щодо зниження ціни на житлово-комунальні послуги через зниження ціни на природний газ, на мою думку, є найважливішим кроком для населення України, зробленим за останній час`, - зазначив Міністр.

За його словами, ситуація у випадку, якби ціна на природний газ не знизилася, могла б бути критичною, оскільки бюджет на цей рік не передбачає можливості виділення 20 млрд. грн. для збалансування різниці ціни на газ.

Водночас Олександр Попов зазначив, що зниження ціни на природний газ не означає, що ціни на житлово-комунальні послуги також знижуватимуться: `Це означає, що Уряд не дає підвищуватися цінам на житлово-комунальні послуги. Підстав для того, щоб Уряд підвищував ціни на газ, на сьогодні немає`.

Крім того, він зазначив, що Мінжитлокомунгосп приділятиме особливу увагу питанню зменшення обсягів споживання природного газу. `Нам необхідно економити ресурси, зменшувати втрати… Сьогодні ми маємо поставити стратегічну мету для держави – зробити все, щоб зменшити обсяги використання природного газу, електроенергії і таким чином утримати зростання цін на комунальні послуги`, - зазначив Олександр Попов.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4273
Aquatherm Kyiv 2024