Андрій Клюєв: Підвищення енергоефективності - питання виживання вітчизняної економіки

У сьогоднішніх умовах підвищення енергоефективності стало питанням виживання економіки України в сучасному конкурентному світі. На цьому наголосив Перший віце-прем‘єр-міністр України Андрій Клюєв на нараді з питань розвитку економіки Автономної Республіки Крим у Сімферополі.

Тому, за його словами, на сьогодні завданням державної політики у цій сфері є забезпечення підвищення рівня ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів, яке виражається зниженням енергоємності ВВП.

Андрій Клюєв нагадав, що серед основних цілей діяльності Уряду - наближення енергоємності ВВП України до рівня розвинутих країн та стандартів Європейського Союзу, зниження рівня енергоємності ВВП у 2015 році на 20% порівняно з 2008 роком.

За словами Першого віце-прем‘єр-міністра, у Державному бюджеті України на 2010 рік безпосередньо на державну підтримку енергоефективності та енергозбереження передбачено 620,4 млн. грн. Крім того, планується, що для підтримки енергоефективних проектів може бути використана частина коштів, передбачених у бюджеті для державної підтримки реалізації інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки, у тому числі через механізм здешевлення кредитів, а це, як наголосив Андрій Клюєв, - 1,8 млрд. гривень.

`Звичайно, це набагато менше, ніж потрібно. Проте у порівнянні з бюджетом минулого року обсяги коштів, що передбачені на державну фінансову підтримку у сфері енергозбереження та енергоефективності, більші у десятки разів`, - зазначив він.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4309
Aquatherm Kyiv 2024