Антимонопольний комітет України вважає, що підстави для підвищення комунальних тарифів у місті Києві відсутні

Антимонопольний комітет України вважає, що підстави для підвищення комунальних тарифів у місті Києві відсутні

Антимонопольний комітет України вважає, що підстави для підвищення комунальних тарифів у місті Києві відсутні, а чинні тарифи не мають належного економічного обґрунтування.

За висновками Комітету, Київська міська державна адміністрація, приймаючи рішення щодо підвищення тарифів з 1 липня 2010 року, порушила процедуру їх встановлення та норми Закону України `Про житлово-комунальні послуги`, адже перед прийняттям розпорядження не було оприлюднене обґрунтування таких змін.

Київська міськдержадміністрація досі не визначила виконавців послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води, що робить механізми запровадження тарифів ще більш непрозорими, унеможливлює проведення перерахунків зі споживачами за ненадані чи неякісні комунальні послуги.

Комітет наголошує, що з листопада 2008 року не змінювалися ціни на природний газ для населення, що могло б стати причиною для перегляду тарифів.

`Антимонопольний комітет вимушений констатувати, що бездіяльність київської влади та відповідних муніципальних служб, які не можуть забезпечити нормальне функціонування житлово-комунальної сфери, у черговий раз призводить до перекладення всіх прорахунків на плечі споживачів, – зауважив, коментуючи ситуацію, Голова Комітету Олексій Костусєв. – Замість здійснення ефективних заходів зі збереження та раціонального використання ресурсів, влада вкотре обирає найпростіший шлях систематичного необґрунтованого підвищення тарифів, що є неприпустимим`.

Олексій Костусєв додав, що Комітет має намір завершити розслідування з цього приводу та прийняти рішення, націлене на захист вимог конкуренційного законодавства та інтересів споживачів.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4325
Теплоізоляція