Андрій Клюєв: Уряд поставив перед собою завдання збільшити власний видобуток газу мінімум в півтора рази

Андрій Клюєв: Уряд поставив перед собою завдання збільшити власний видобуток газу мінімум в півтора рази

`Кабінет Міністрів України поставив перед собою завдання збільшити власний видобуток газу мінімум в півтора рази - до 30-32 млрд. куб. м на рік`, - заявив у Києві на зустрічі з представниками регіональних засобів масової інформації Перший віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв.

За його словами, підписавши угоду про знижку на російський газ в середньому в 100 доларів на тисячу кубометрів, Україна отримала дуже відносний перепочинок і не має права розслаблятися. `За цей час нам потрібно максимально підвищити власний видобуток газу, у тому числі, на шельфі Чорного та Азовського морів`, - заявив Андрій Клюєв.

Крім цього Україна повинна збільшити видобуток супутнього вугільним родовищам газу. `Фактично Донецька, Луганська і частково Дніпропетровська області стоять на метані`, - заявив Перший віце-прем`єр. За його словами, Уряд планує широко впроваджувати нові сучасні технології з видобутку цього газу.

Андрій Клюєв також повідомив, що Уряд веде переговори про придбання технологій з видобутку сланцевого газу. Він нагадав, що Україна має одні з найбільших у Європі родовищ пального сланцю. Він зазначив, що у нас уже є обстежені родовища. За його словами, сьогодні ця тема у світі досить актуальна. Наприклад, вона широко обговорювалася на останньому Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі, в якому українська делегація також брала активну участь. Андрій Клюєв повідомив, що в США за останні 3 роки фактично з нуля довели видобуток сланцевого газу до 40 млрд. кубометрів на рік. Він зазначив, що багато країн світу, у тому числі ЄС і Китай, останнім часом стали купувати ці технології і досить успішно впроваджувати у своїх країнах.

Крім цього, за його словами, Уряд України вже прийняв відповідні програми, які сприятимуть підвищенню енергоефективності вітчизняної економіки та переходу на нові поновлювані джерела енергії. У першу чергу йдеться про сонячну та вітрову енергію.

Андрій Клюєв повідомив, що за підсумками наради з питань розвитку Автономної республіки Крим прийнято рішення сьогоднішній дефіцит електроенергії в Автономії покривати за рахунок розвитку сонячних і вітроелектростанцій. Він нагадав, що на сьогоднішній день АРК забезпечена електроенергією місцевого виробництва лише на 10%. Крім цього, за словами Першого віце-прем`єра, у планах - розвиток енергетичної інфраструктури півострова. Андрій Клюєв заявив, що існуюча електромережа Криму давно не відповідає вимогам часу. Він вважає, що випадки, коли більш ніж на добу практично весь півострів залишається без енергозабезпечення, неприпустимі. `Ми підготували відповідну програму розвитку електроенергетики Криму`, - заявив Перший віце-прем`єр.

Андрій Клюєв нагадав, що на сьогоднішній день в Україні власний видобуток природного газу перебуває в межах 20 куб. метрів на рік.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4348
Теплоізоляція