Мінжитлокомунгосп: Цього року до проектів, що фінансуватимуться з Державного бюджету, високі вимоги щодо ефективності поліпшення якості житлово-комунальних послуг

Мінжитлокомунгосп: Цього року до проектів, що фінансуватимуться з Державного бюджету, високі вимоги щодо ефективності поліпшення якості житлово-комунальних послуг

Цього року до проектів, що будуть фінансуватися з Державного бюджету, особливі вимоги. Про це повідомив на нараді з представниками Дніпропетровської, Житомирської, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської областей перший заступник Міністра з питань ЖКГ України Григорій Семчук. За його словами, держава підтримує тих, хто готовий співфінансувати розвиток житлово-комунального господарства з місцевого бюджету або інших джерел, допомагає населеним пунктам, де необхідно якість питної води підняти до вимог державних стандартів, погоджує інвестиційні проекти, окупність яких не перевищує чотирьох років.

Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів України № 461 від 16 червня 2010 року затверджено Порядок використання в 2010 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для реалізації Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки та Загальнодержавної програми `Питна вода України` на 2006-2020 роки. Загальна сума державного фінансування за цими програмами у 2010 році становить 1,1 мільярда гривень.

Відбір проектів та формування їхнього переліку для узгодження з Міністерством фінансів має завершитися до 20 липня.

Цього року значну фінансову підтримку держави отримають будинки, де створено або вже давно діють об’єднання співвласників, передбачено кошти на реконструкцію ліфтів, капітальний ремонт, технічне переоснащення будинків.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4366
Теплоізоляція