Мінжитлокомунгосп: Затверджено дорожню карту реформ у секторі водопостачання та водовідведення

21 жовтня у Мінжитлокомунгоспі під головуванням Міністра з питань ЖКГ Юрія Хіврича відбулась Друга зустріч координаційної групи Національного діалогу з питань політики у секторі водопостачання та водовідведення України на тему: `На шляху подолання негативних наслідків децентралізації для сектору водопостачання та водовідведення`.

Зустріч проходила за участі іноземних представників, керівників центральних органів виконавчої влади та комунальних підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

В Україні органи місцевого самоврядування сіл, селищ, міст мають повноваження вирішувати питання, що стосуються водопостачання та водовідведення, а також здійснювати контроль за якістю питної води. Таким чином, децентралізація повноважень закріплена в законодавчих актах шляхом передачі відповідальності від органів державної влади органам місцевого самоврядування. Однак, є суттєві відмінності в тому, наскільки ефективно цей процес відбувся в населених пунктах різних за величиною та рівнем соціально-економічного розвитку, пов’язаним з нерівномірним розподілом ресурсів.

Метою реформування сектору водопровідно-каналізаційного господарства є усунення перешкод, пов’язаних з децентралізацією в галузі, а саме: усунення перешкод, обумовлених особливостями адміністративно-територіального поділу України, недостатнім кадровим та матеріальним забезпеченням, а також з фінансовим та бюджетним, правовим та інституціональним аспектами.

Результатом зустрічі стало прийняття дорожньої карти реформ у секторі водопостачання та водовідведення, яка містить завдання, заходи та механізми реалізації реформи.

Дорожня карта розроблена на період з жовтня 2010 року по грудень 2015 року. Цей період співпадає з періодом, визначеним Загальнодержавною програмою реформування та розвитку ЖКГ України 2009-2014 роки, Загальнодержавною програмою `Питна вода України на 2006-2020 роки`, а також Державною стратегією регіонального розвитку до 2015 року.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4505
Aquatherm Kyiv 2024