Danfoss виводить на український ринок нові теплообмінники з пластинами технології Micro Plate
Фото: Данфосс ТОВ

Danfoss виводить на український ринок нові теплообмінники з пластинами технології Micro Plate

Компанія "Данфосс ТОВ" готується в виведення на український ринок восени 2013 року нової серії розбірних теплообмінників XG з покращеними експлуатаційними характеристиками.
Унікальною особливістю теплообмінників XG є застосування пластин Micro Plate, що виготовляються за запатентованою компанією Danfoss технологією.

Розбірні теплообмінники XG з пластинами Micro Plate можуть застосовуватися в системах централізованого тепло- та холодопостачання; гарячого водопостачання; комбінованих системах з сонячними колекторами; з альтернативними джерелами енергії.
Пластини Micro Plates дають такі переваги:
1. Збільшення теплопередачі до 10%.
Новаторська модернізація пластини візерунком Micro Plates значно підвищує їх ефективність. Теплоносій рівномірно розподіляється по всій поверхні пластини і рухається з відносно рівномірної швидкістю. Відношення між максимальною і мінімальною швидкостями руху рідини, що омиває пластину, дорівнює всього х3 на відміну від х10, як в старих моделях теплообмінників. Рівномірний розподіл теплоносія збільшує ефективність теплопередачі до 10%.
2. Зменшення втрат тиску до 35% і зниження експлуатаційних витрат.
Завдяки рівномірному розподілу теплоносія всередині пластин Micro Plates зменшуються втрати тиску. У результаті потрібно менше енергії для забезпечення циркуляції води в системі, що знижує експлуатаційні витрати.
3. Збільшення терміну служби.
З пластинами Micro Plates термін служби теплообмінника збільшується. Пояснюється це наступними особливостями. Так як швидкості теплоносія більш рівномірні по всій поверхні пластини, то зменшується кількість застійних зон, в яких можуть затримуватися забруднення і утворюватися накип через підвищену температуру стінки внаслідок меншого теплозйому (актуально для теплообмінників, що працюють в системі ГВП).
До того ж теплообмінники з пластинами Micro Plates мають набагато більше точок пайки. Місця зіткнення точок пайки мають пласку форму, що дає більшу площу контакту.
За рахунок збільшення площі контакту конструкція набуває міцність, здатну витримувати великі навантаження в порівнянні з теплообмінниками з традиційними пластинами.
4. Компактний дизайн
Завдяки новій формі пластин більш ефективно використовується вся площа теплообміну і, тому для досягнення необхідних характеристик теплообмінника необхідна менша кількість пластин. Отже, у таких теплообмінників габаритні розміри менше.
Розбірні теплообмінники з пластинами Micro Plate - це революційна технологія від Danfoss. Технологія Micro Plate дає можливість поліпшити експлуатаційні показники, збільшити термін служби теплообмінника, знизити вплив на навколишнє середовище і інвестиції на його покупку.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 6107
Теплоізоляція