Чиновники закликають підприємців збільшити виробництво вітчизняних котлів на біопаливі
Фото: altep.ua

Чиновники закликають підприємців збільшити виробництво вітчизняних котлів на біопаливі

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час засідання Комісії з розвитку енергетики та енергозбереження УСПП проаналізував низку урядових заходів із енергозбереження та переходу на альтернативні види палива та закликав українських підприємців збільшити виробництво котлів на біопаливі.

Сергій Савчук у своїй промові наголосив на тому, що державою розроблені механізми залучення інвестицій та підтримки підприємств і домогосподарств, які планують замінити газові котли на альтернативні. За словами Голови Агентства, Урядом спрощено умови переходу на електричне опалення та розроблено інвестиційно-привабливий механізм тарифоутворення для переходу установ державної форми власності на альтернативні види палива. (Йдеться про проекти постанов Кабінету Міністрів України «Про підключення електроустановок населення (побутових споживачів електричної енергії) з метою переходу на електричне опалення» та «Про стимулювання заміщення природного газу при виробництві теплової енергії для бюджетних установ та організацій». — Прим. редактора).

Голова Держенергоефективності звернувся до українських промисловців та підприємців з пропозицією збільшити виробництво вітчизняних котлів на біопаливі та розвивати ринки пелетів та біопалива. Такі кроки сприятимуть скорішому заміщенню газу та скороченню його споживання.

Нагадаємо, що урядовці повідомляють про можливість протягом кількох років скоротити споживання газу в Україні на 50%.
Ідентифікатор: 6785
Теплоізоляція