20% від вартості котла на альтернативному паливі держава відтепер офіційно повертає громадянам
Фото: voltar.com.ua

20% від вартості котла на альтернативному паливі держава відтепер офіційно повертає громадянам

Від 07 жовтня 2014 року за придбання електричного або твердопаливного котла можна отримати дежкомпенсацію. Для цього необхідно оформити кредитну лінію в «Ощадбанку», — управління популяризації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності.

Виплату компенсацій розпочато у рамках урядової програми з кредитування приватних осіб на придбання котлів на альтернативному паливі.
Голова Держенергоефективності України Сергій Савчук розповів, що компенсація може становити 20% від вартості котла (але не більше 5 тис. грн). Схема виглядає наступним чином: необхідно обрати модель котла, оформити кредит у відділенні “Ощадбанку”, внести оплату у розмірі 10% від вартості і подати документи, якими підтверджується покупка котла. Далі інформація щодо позичальника передається до Державного агенства енергоефективності та енергозбереження України, яке перераховує компенсацію на відповідний рахунок у «Ощадбанку».
Вказану компенсацію зможуть отримати 34 тис. сімей. Коментуючи деталі кредитування, Сергій Савчук зазначив, що кредит видається під 25% річних, а максимальна сума кредиту може становити до 30 тис. грн (строком до 36 місяців).
Всього на програму виділено 250 млн грн: 50 млн грн коштів від Держенергоефективності, 200 млн грн — з “Ощадбанку”.

Нагадаємо, що раніше Уряд повідомляв про виділенння 0,5 млрд грн на виконання програми з енергозбереження.
Ідентифікатор: 6824
Aquatherm Kyiv 2024