Норвегія консультуватиме Україну у питаннях фінансування енергоефективних проектів
Фото: Галина Коноваленко

Норвегія консультуватиме Україну у питаннях фінансування енергоефективних проектів

На зустрічі Голови Держенергоефективності України Сергія Савчука з представниками норвезького Уряду, зарубіжні колеги підтримали ідею створення в Україні фонду з енергозбереження, йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Сергій Савчук на зустрічі підкреслив важливість заміщення природного газу альтернативними енергоносіями. Пріорітетними напрямками він визначив теплову енергетику, а також термомодернізацію 80% житлових багатоповерхових будинків по всій країні. Однак реалізація цих завдань передбачає розробку відповідних фінансових механізмів та наявність джерел фінансування.
Старший радник Міністерства закордонних справ Норвегії Олав Берстад запевнив, що норвезькі спеціалісти готові надати консультаційну допомогу Україні у питанні фінансування енергоефективних проектів.
Сергій Савчук доповів про те, що вже прийнято Національний план дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, метою якого є досягнення виробництва енергії з відновлюваних джерел у кінцевому енергоспоживанні на рівні 11% до 2020 року. Завдяки цьому планові буде підвищуватись інвестиційна привабливість сфери відновлюваної енергетики в Україні. Так, експерти очікують залучення 300 млрд грн у найближчі п’ять років. Також Держенергоефективності працює над розробкою Національного плану дій з енергоефективності до 2020 року, який передбачає залучення 1 трлн грн у галузь.
Сторони домовились про подальшу співпрацю у напрямку залучення інвестицій та створення фонду з енергозбереження для фінансування заходів з енергоефективності, зокрема у сфері ЖКГ.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось про початок залучення Україною іноземних інвестицій у галузь енергозбереження.
Ідентифікатор: 6830
Теплоізоляція