Уряд має План позбавлення від газової залежності для комунальної та бюджетної сфер до 2018 року
Фото: Галина Коноваленко

Уряд має План позбавлення від газової залежності для комунальної та бюджетної сфер до 2018 року

16 жовтня Кабінет міністрів України ухвалив План, згідно з яким визначено низку заходів, спрямованих на зменшення газової залежності України, передає Управління популяризації та зв’язків з громадськістю КМУ.

Згідно затвердженого Плану, до кінця 2017 року споживання газу мають скоротити усі категорії споживачів — енергогенеруючі компанії та промислові підприємства, бюджетні установи та населення.
Основними інструментами у реалізації Плану стануть фінансові механізми, розроблені для стимулювання переходу з природного газу на альтернативні види палива; реформування нормативної бази та спрощення адміністративного регулювання і дозвільних процедур.
Держава також стимулюватиме виробництво та споживання біометану, забезпечить спеціальні тарифи альтернативним енергогенеруючим компаніям. Об’єкти альтернативної енергетики отримають право укладати довгострокові договори у сфері теплопостачання та матимуть можливість здійснювати землевідведення за спрощенною процедурою.
Також мають бути виділені бюджетні кошти на відшкодування частини кредитів підприємців та населення, взятих під придбання обладнання з метою зменшення споживання газу.
Експерти відзначають, що в разі виконання всіх пунктів прийнятого Плану, комунальна і бюджетна сфери України до 2018 року стануть незалежними від поставок імпортного газу.

Як раніше повідомлялось, через 5 років 11% необхідної енергії Україна отримуватиме через відновлювальні джерела.
Чиновники також закликають підприємців збільшити виробництво вітчизняних котлів на біопаливі.
Ідентифікатор: 6836
Aquatherm Kyiv 2024