На компенсацію половини заміщеного газу для підприємств виділено 440 млн грн
Фото: morguefile.com

На компенсацію половини заміщеного газу для підприємств виділено 440 млн грн

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розробило програму з отримання підприємствами компенсації за половину обсягу газу, заміщеного завдяки встановленню котлів на альтернативному паливі. Найближчим часом Програму буде подано на розгляд до Уряду, йдеться у повідомленні Мінрегіону.

Володимир Кістіон, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, під час Х Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства» розповів, що, згідно Програми, підприємствам буде компенсовано половину заміщеного газу. За словами чиновника, підприємство будь-якої форми власності (приватне, державне чи комунальне), яке встановило котел на альтернативному паливі, зможе отримати компенсацію у розмірі половини заміщеного газу після завершення опалювального сезону (за наявності підтвердження від облгазу). На це в державі уже виділено 440 млн грн із європейських коштів.
Фахівці зазначають, що у випадку успішної реалізації цієї Програми Україна зможе замінити імпортний газ на 200 млн $. Вказана сума у результаті залишиться в економіці країни. До 2020 року планується вжити усіх необхідних заходів для заміщення природного газу на понад 20% відносно сьогоднішнього рівня його споживання.

Нагадаємо, що 20% від вартості котла на альтернативному паливі держава відтепер офіційно повертає громадянам.
Ідентифікатор: 6869
Aquatherm Kyiv 2024