Уряд планує запровадити пільгове кредитування на термомодернізацію будинків для ОСББ і приватних власників
Фото: TRUBA.ua

Уряд планує запровадити пільгове кредитування на термомодернізацію будинків для ОСББ і приватних власників

У 2015 році може бути запроваджене пільгове кредитування, спрямоване на підвищення енергоефективності житлових будинків, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрія Білоусова, обговорюється можливість з наступного року надавати пільгові кредити на комплексну термомодернізацію багатоповерхових та приватних будинків.
Зокрема, за словами чиновника, розглядається варіант повернення членам ОСББ та власникам приватних будинків 30% тіла кредиту, взятого для проведення заходів з енергозбереження (придбання котлів на альтернативному паливі, заміну вікон на енергоефективні, утеплення будівлі — фасадів, підвалів та покрівель).
Як уже неодноразово повідомлялось, Уряд також планує створення спеціального енергетичного фонду для перерахунку коштів від іноземних інвесторів.
Раніше Володимир Кістіон, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ заявляв, що найкращий інструмент задля економії теплової енергії у зношеному житловому фонді (за його словами, це 85% від усього житла в Україні) — це організація ОСББ, які братимуть пільгові кредити через Держенергоефективності та здійснюватимуть комплексну термомодернізацію будинків.

Нагадаємо, що наприкінці літа поточного року Уряд прийняв рішення про скорочення споживання газу на 30% в секторі ЖКГ. До кінця 2014 року на утеплення будинків та придбання котлів на альтеративному паливі має бути витрачено 500 млн грн, спеціально виділених для цього Євросоюзом.
Ідентифікатор: 6897
Теплоізоляція