З початку року в Україні вироблено 1,71 млрд кВт·г “зеленої” електроенергії
Фото: morguefile.com

З початку року в Україні вироблено 1,71 млрд кВт·г “зеленої” електроенергії

Про стан сегменту відновлювальної енергетики України йшлось на міжнародному діловому семінарі “Austria Showcase: Енергоефективність. Відновлювальна енергія”, який відбувся 4 грудня у Києві. Метою заходу був обмін досвідом між вітчизняними і австрійськими спеціалістами у сфері відновлювальної енергетики, повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективносіті та енергозбереження України.

Ігор Ковальов, директор Департаменту розвитку відновлюваної енергетики Держенергоефективності, повідомив, що з січня по жовтень поточного року на об’єктах відновлювальної енергетики в Україні вироблено 1,71 млрд кВт·г електроенергії. Спеціаліст підкреслив, що цих результатів було досягнуто без урахування потужностей джерел сонячних та вітрових електростанцій, розташованих у тимчасово окупованому Криму. Для порівняння, за даними Держенергоефективності, за аналогічний період 2013 року було вироблено “зеленої” електроенергії у розмірі трохи більше 1 млрд кВт·г (з урахуванням потужностей на території нині тимчасово окупованого Кримського півострова).
Українська сторона також повідомила австрійських колег про удосконалення нормативної бази у сфері енергоефективності і про стимулювання державою заміщення газу у приватних домогосподарствах, ОСББ та промислових підприємствах. Олександр Тронь, директор Департаменту державного регулювання Держенергоефективності, підкреслив, що механізм часткової компенсації витрат на заміщення газового обладнання для приватних домогосподарств вже функціонує, аналогічний механізм для суб’єктів господарювання та ОСББ знаходиться на доопрацюванні.
Крім того, українські спеціалісти розповіли про затверджений Національний план дій з відновлюваної енергетики, згідно якого до 2020 року заплановано збільшити до 11% частку енергії, виробленої з відновлюваних джерел, що в еквіваленті становитиме щорічну економію 9,2 млрд м3 природного газу.
Австрійські колеги ознайомили присутніх із практикою розвитку відновлюваної енергетики на прикладі своєї країни.

Як повідомлялося раніше, на розвиток відновлювальної енергетики України планується залучити 300 млрд грн.
Ідентифікатор: 6942
Теплоізоляція