У 2014 році українські вітроелектростанції в два рази збільшили вироблення електроенергії
Фото: morguefile.com

У 2014 році українські вітроелектростанції в два рази збільшили вироблення електроенергії

За минулий рік вітроелектростанції (ВЕС) материкової України сумарно виробили 1123,7 млн кВт*г електроенергії, що в два рази більше, ніж показник попереднього року, коли на всіх українських ВЕС, включаючи вітрові електростанції АР Крим, було вироблено 630 млн кВт*ч. Вироблена за допомогою енергії вітру електроенергія за 2014 відповідає 0,62% від загальної генерації електроенергії в Україні. Такі дані наводить Українська вітроенергетична асоціація (УВЕА).

Завдяки електроенергії, виробленій вітром, викиди СО2 в атмосферу торік скоротилися більш ніж на 500 тис. т. За даними Асоціації, у 2014 році введено в експлуатацію нових вітроенергетичних установок сумарною потужністю 126,3 МВт, у результаті загальна потужність ВЕС в Україні (буз урахування АР Крим) на кінець грудня минулого року склала 409,5 МВт.

На території тимчасово окупованого Криму загальна потужність ВЕС залишилася без змін і становить 87,8 МВт. З квітня по серпень 2014 всі ВЕС Криму не працювали.
На даний момент три вітроелектростанції знаходяться в зоні бойових дій — дві в Луганській області та одна у Донецькій. Проектні роботи на цих станціях призупинені.

Як раніше повідомлялося, згідно з прийнятим Національним планом дій з відновлюваної енергетики України до 2020 року, на розвиток галузі планується залучити 300 млдр грн інвестицій.
Ідентифікатор: 7010
Теплоізоляція