На розвиток біоенергетики до 2020 року планується залучити 17 млрд євро
Фото: morguefile.com

На розвиток біоенергетики до 2020 року планується залучити 17 млрд євро

Згідно Національного плану, розвиток біоенергетичної сфери протягом наступних п’яти років передбачає будівництво нових заводів з виробництва пелет та твердопаливних котлів, культивацію енергетичних культур і роботу над виробництвом біоетанолу другого покоління. Сума інвестицій, необхідних для реалізації цих планів, сягає 17 млрд євро, заявив Сергій Савчук, Голова Держенергоефективності на дискусійної зустрічі, присвяченій обговоренню світових тенденцій розвитку альтернативної енергетики та стратегічного потенціалу України, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

Ханс-Йозеф Фелл, президент Energy Watch Group і автор моделі "зеленого” тарифу у Європі, у своєму виступі назвав основні умови для розвитку біоенергетики в Україні. На його думку, це створення нормативно-правового підґрунтя для впровадження "зеленого" тарифу, введення податкових пільг, відміна субсидій у традиційній та атомній енергетиці, встановлення податку на викиди вуглекислого газу, інформування суспільства щодо переваг відновлювальної енергетики.
За словами Ханса-Йозефа Фелла, через постійне підвищення цін на традиційні енергетичні ресурси зростає частка енергії, отриманої із відновлювальних джерел, збільшуться інвестиції у цю сферу. На його думку, єдиний шлях досягнути енергетичної незалежності для України полягає у розвитку альтернативної енергетики.

Як раніше повідомлялось, у 2014 році українські вітроелектростанції удвічі збільшили вироблення електроенергії.
Через п’ять років планується заміщати твердим біопаливом додатково 7,2 млрд м3/рік природного газу.
Ідентифікатор: 7040
Теплоізоляція